niedziela, 9 marca 2014

Jaja (jajko) kurze

Sprawdźcie, dlaczego warto jeść jajka. 

Warto zwracać uwagę na numery, którymi oznaczone są jajka. 

Obecnie zalecenia WHO wskazują, że 10 jajek to najbardziej optymalna ilość tego produktu w cotygodniowej diecie. Pamiętaj jednak, że owe zalecenie dotyczy również tych jajek, które są zawarte w różnego rodzaju panierkach czy makaronach!

Zawartość substancji odżywczych w 100 g produktu:

Kaloryczność dla wybranych jajek:
- jajo kurze całe  - 143 kcal
- jajo kurze żółtko - 322 kcal
- jajo kurze białko - 52 kcal
- jajo indycze - 171 kcal
- jajo kacze - 185 kcal
- jajo przepiórcze - 158 kcal
- jajecznica - 149 kcal
- jajko sadzone - 196 kcal

Kaloryczność:









Źródło:

http://kalkulatorkalorii.net/
J. Bator: "Zamień chemię na jedzenie "
http://polki.pl/odzywianie_artykul,10018086.html

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger