piątek, 30 maja 2014

Zupa krem z pomidorów i papryki

Ostatnio odkryliśmy przepis na prostą, szybką i łatwą zupę.  Przepisem dzielimy się z Wami poniżej. 


Zupa krem z pomidorów i papryki

Składniki na 3 porcje:
  • 6 pomidorów
  • 2 papryki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 1,5 szklanki wody/bulionu
  • szczypta cukru
  • sól, pieprz do smaku
  • groszek ptysiowy


  1. Pomidory przekrój na pół, ułóż w naczyniu do zapiekania z kawałkami papryki i cebulą pokrojoną w ósemki. Warzywa skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem.
  2. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, na 40 minut.
  3. Upieczone warzywa zmiksuj z wodą/bulionem na gładki krem, przypraw do smaku. Dla podkreślenia koloru zupy możesz dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. 
  4. Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego :-)







Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger