sobota, 11 października 2014

Chipsy z jabłek - Przepis

Jeśli szukasz zdrowej alternatywy chipsów, wybierz te, które można zrobić z warzyw lub owoców. My robimy chipsy z jabłek z cynamonem. 

Chipsy z jabłek 

Składniki: 

  • jabłka 
  • cynamon
  • cytryna 
  • suszarka, bądź piekarnik


Wykonanie: 

Jabłka dokładnie umyć, za pomocą drylownicy do jabłek lub cienkiego nożyka  wydrążyć pestki, następnie pokroić w cienkie krążki. Żeby jabłka nie ciemniały tak szybko można skropić je sokiem z cytryny. Jeśli lubicie, posypcie krążki jabłek cynamonem, co urozmaici ich smak. 
Jabłka suszymy w specjalnej suszarce, bądź piekarniku. 
Czas suszenia uzależniony jest od grubości chipsów. Ususzone i ostudzone jabłka przekładamy do szczelnie zamkniętych słoików i przechowujemy w suchym i zacienionym miejscu. 

Nasze jabłka suszymy w piekarniku. Na razie jesteśmy na początku drogi, ale obiecujemy, że po ususzeniu pokarzemy efekt jaki uzyskały nasze jabłkowe chipsy. 

Zapraszamy na Nasz Instagram, aby być z nami na bieżąco: http://instagram.com/modnystyl2013


Tak, jak obiecaliśmy przedstawiamy Wam gotowe czipsy jabłkowe:


2 komentarze :

  1. Powiem szczerze, że chętnie bym go chrupnęła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. My rowniez ale jeszcze sie susza ;) jak beda gotowe to wstawimy kolejne zdjecia ;)

      Usuń

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger