wtorek, 14 kwietnia 2015

Olej z pestek winogron

Olej ten powstaje dzięki tłoczeniu mechanicznemu i rafinowaniu. Posiada bogactwo witamin: A, D, E oraz K oraz kwas linolowy. Zdanie na temat używania go do smażenia są podzielone.  Posiada ona największą temperaturę dymienia i zapłonu, do 250 stopni. 


Poznajcie jego właściwości i ciekawostki na jego temat: 


Zawartość substancji odżywczych w 100 g produktu:







Źródło:
http://www.megapedia.pl/olej-z-pestek-winogron.html
http://kalkulatorkalorii.net/


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger