sobota, 25 kwietnia 2015

Olejek arganowy

Ostatnio nadeszła moda na olejki, które mają nie tylko zastosowanie w kosmetyce, ale także w medycynie. Dzisiaj przygotowaliśmy dla Was właściwości olejku arganowego

Sami podczas zeszłorocznych wakacji przywieźliśmy sobie taki olejek. 

Olejek ten zawiera witaminę E, doskonale nawilża i regeneruje skórę oraz nawilża włosy. 

Czy można go spożywać?

Olejek arganowy spożywczy nadaje się do bezpośredniego spożycia. Należy go używać na zimno, aby nie stracił swych cennych właściwości.  



Składniki olejku arganowego: 
tłuszcze OMEGA, tokopherole, triterpenalkohole, phytosterole, monoazylglyzerole, tłuszcze nasycone jak i nie nasycone. 




Źródło:
http://olejekarganowy.org/wlasciwosci/

2 komentarze :

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger