środa, 8 kwietnia 2015

Olejek sandałowy

Wykazuje wszechstronne zastosowanie w kosmetyce i medycynie.  Uzyskuje się go w wyniku destylacji parą wodną rozdrobnionego drewna sandałowca białego. Olejek ten ma delikatny, subtelny zapach oraz wszechstronne właściwości, przykładowo: zwiększa popęd płciowy, walczy z trądzikiem. 

Uwaga! 
Olejku nie należy aplikować na skórę bez rozcieńczania. Przeciwwskazaniem do stosowania doustnego jest ostre zapalenie nerek, natomiast kobiety w ciąży i karmiące powinny zasięgnąć opinii lekarza.


Idealny do masażu
Olejek sandałowy idealnie nadaje się do masażu, wystarczy, że 5 kropli olejku sandałowego zmieszasz z oliwą z oliwek.

Do kąpieli
5 -10 kropelek rozcieńcz w łyżce miodu, bądź mleka i dodaj do kąpieli.


Właściwości olejku sandałowego: 



Źródło:
www.Kobieta.info.pl,
www.abczdrowie.pl,
www.jejuroda.pl,
www.edumed.com.pl


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger