środa, 27 maja 2015

Ocet balsamiczny

Ocet balsamiczny powstaje z pięciu gatunków winogron, a proces jego powstania wynosi kilka lat. Pierwszym etapem jego powstania jest uzyskanie moszczu winogronowego. Podczas gotowania substancji zachodzi proces fermentacji cukrowej i octowej. Następnie zamykany jest w specjalnych baryłkach, w których następują dalsze procesy fermentacji aż do uzyskania wysokiej jakości octu[1].

Dobry ocet charakteryzuje się ciemnobrązowym kolorem i słodko - kwaśnym smakiem. Ocet można dodawać do sałatek, sosów, ryb, dań mięsnych oraz do deserów. 


Na co pomaga ocet balsamiczny: 


[1]http://www.biomedical.pl/zdrowie/wlasciwosci-octu-balsamicznego-5669.html

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger