piątek, 7 sierpnia 2015

Karob - mączka chleba świętojańskiego

Karob w smaku podobny jest do kakao, co stanowi doskonały zamiennik czekolady (szczególnie dla tych osób, które nie potrafią się z nią rozstać). Co ważne może być on spokojnie stosowany przez alergików oraz osoby uczulone na czekoladę. Doceniają go także weganie. 

Na korzyść karobu przemawia także znikoma ilość cukru oraz brak kofeiny. Może być z powodzeniem stosowany także do wypieków. Używa się ją tak samo jak kakao. 

Karob możemy znaleźć także pod innymi nazwami, takimi jak: drzewo karobowe, chlebek świętojański, szarańczyn strąkowy, carob i ceratonia.



Jakie właściwości ma karob?


Zawartość substancji odżywczych w 100 g produktu:









Źródło:
http://kobieta.wp.pl/kat,26297,title,Karob-zamiast-czekolady-idealny-dla-alergikow,wid,17749808,wiadomosc.html?ticaid=115585
http://dziecisawazne.pl/karob-melasa/
http://kalkulatorkalorii.net/kalkulator-kalorii/686-100-maka-chleba-swietojanskiego-karob#wynik

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger