piątek, 23 października 2015

6 ryb których nie powinno być na Twoim talerzu!

W każdej zdrowej diecie, powinny znaleźć się ryby. Zawierają one bardzo dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, znaczne ilości potasu, wapnia oraz pełnowartościowego białka.


                                                                                                       
Których szczególnie powinniśmy unikać?

- pangi – jest sprowadzana z Wietnamu, hodowana w bardzo zanieczyszczonych zbiornikach, dodatkowo „otrzymuje” hormony wzrostu i antybiotyki,

- tilapii – pochodzi z Chin, podobnie jak pangę, hoduje się ją w przepełnionych sztucznych zbiornikach. Poza antybiotykami i hormonami otrzymuje środki owadobójcze,

- tuńczyka błękitnopłetwego – skażony jest rtęcią,

- makreli królewskiej – może zawierać duże ilości skażonej rtęci,

- strzępieli chilijskiej – skażona rtęcią, na szczęście w Polsce jest rzadko spożywana

- łososia hodowanego – zawiera antybiotyki, pestycydy, polichlorowane dwufenyle



Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger