czwartek, 29 października 2015

Calaya - Olej Kokosowy Extra Virgin White

Dzięki nawiązaniu współpracy z www.naturalne-piekno.pl mogliśmy wybrać dwa produkty do testowania. I tak oto kolejnym z nich oprócz spiruliny  jest olej kokosowy extra virgin white marki Calaya. 




Zapewnienia producenta: 
Olej Kokosowy Extra Virgin White. Pochodzi z upraw ekologicznych na Filipinach. Jakość Extra Virgin! Pielęgnacja dla ciała i zmysłów. Świetny do gotowania!!
Olej Kokosowy Extra Virgin White to najlepszy produkt na rynku polskim. Świeży, pachnący, tłoczony na zimno, nierafinowany. Tłoczony z roślin pochodzących z upraw ekologicznych.
Olej kokosowy zawiera bardzo dużo kwasów nasyconych, np.kwas laurynowy 50 - 57 %., który wspomaga układ immunologiczny. Olej ten zawiera również kwasy nasycone stearynowy i palmitynowy oraz kwasy kaprynowy i kapronowy. Ma wysoką zawartość witaminy E.
Badania pokazują (choć powszechnie uważa się, że kwasy nasycone nie są zbyt zdrowe), że ludzie, których dieta opiera się na oleju kokosowym, czyli mieszkający w tropikach, są mniej narażeni na choroby serca, jelita grubego, oraz raka. Olej kokosowy sprzyja zachowaniu zdrowia!

Olej można kupić w czterech wariantach wagowych: 100 g, 200 g, 450 g oraz 800 g. My akurat otrzymaliśmy najmniejszy wariant. Produkt zamknięty jest w szklanym słoiku zakręcanym na zakrętkę. Posiada on delikatny zapach kokosu. Przechowuję go w lodówce. Co ważne należy pamiętać, że w temperaturze powyżej 20 st. C przyjmuje formę płynną. 

Produkt jest nierafinowany. Jest on wyciskany mechanicznie za pomocą pras. Cechą charakterystyczną takiego oleju jest: intensywność smaku oraz zapachu. Dodatkowo ma w swoim składzie różne naturalne składniki odżywcze. Jest on zdecydowanie lepszy od oleju rafinowanego.

Opisywany produkt nadaje się zarówno do smażenia jak i pielęgnacji ciała.



Jako kosmetyk olej kokosowy:
- nawilża suche włosy,
- spowalnia wypadanie włosów,
- idealnie nawilża i wygładza skórę,
- stanowi cudowny dodatek do kosmetyków takich, jak: balsamy, szampony, odżywki, peelingi.

Olej kokosowy w kuchni:
- potrawy nabiorą zapachu kokosu,
- nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania,
- zastępuje masło w pieczeniu,
- świetny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromatowi nadaje potrawom orientalny charakter,
-  pobudza przemianę materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze.

Więcej o oleju kokosowym możecie przeczytać -> TUTAJ

Nam osobiście bardzo przypadł do gustu ten produkt. Używamy go zarówno w kuchni jak i w pielęgnacji ciała.

Jeśli zainteresował Was ten produkt to możecie kupić go ->  TUTAJ  Ktoś z Was używał już tego produktu? Jakie jest Wasze doświadczenie z olejem kokosowym?








Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger