piątek, 14 kwietnia 2017

Asoa - Olej marchewkowy nierafinowany

Dzisiaj kolejny raz omówimy dla Was kolejny kosmetyk marki Asoa, będzie nim olej marchewkowy nierafinowany. 



Olej marchewkowy?


Na początku musimy wyjaśnić pewną kwestię. 

Z nasion Daucus Carota Sativa zwaną dziką marchwią produkowany jest olej, o którym mowa w tym poście. Doskonale sprawdza się on w preparatach nawilżających i przeciwstarzeniowych. Dla wyjaśnienia olej ten  nie jest produkowany z dobrze znanej nam powszechnie marchewki. Tamta odmiana jest zupełnie inna i w przeciwieństwie choćby do oleju z marchwi marki ESENT opisywany kosmetyk tutaj nie jest maceratem, który powstaje poprzez macerowanie marchwi w oleju z nasion słonecznika. 


Zapewnienia producenta:

Naturalny olej marchewkowy NIERAFINOWANY. Bogaty jest w beta karoten, kwasy tłuszczowe oraz w wiele cennych witamin min. takich jak A, B i E . Posiada właściwości ujędrniające i regenerujące skórę. Wykazuje działanie przeciw wolnym rodnikom dzięki czemu zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz opóźnia procesy starzenia. Sprawdza się idealnie w pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej.

Olej marchewkowy chroni skórę przed promieniowaniem UV. Przyspiesza opalanie i nadaje piękny koloryt skórze.

Na pewno zgadzam się z tym, że olej chroni skórę przed szkodliwym promieniowaniem UV. Często znajdziemy go przecież w produktach do opalania lub tych przyśpieszających opaleniznę. Osoby zmagające się z pierwszymi objawami starzenia się skóry powinny wypróbować ten olej, ponieważ jest on doskonałym przeciwutleniaczem, chroniącym skórę przed jej przedwczesnym starzeniem się. 



Jak stosować?

Olej ten przed użyciem powinno się zmieszać z innym olejem bazowym (np. jojoba, aragnowym, migdałowym) w stosunku 1:5. Samodzielnie może zabarwić nam skórę w znaczący sposób. Takiego efektu na pewno nie chciałybyście uzyskać. 



Wrażenia

Jest to lekki olej, który szybciutko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze. Jest sprzymierzeńcem skóry suchej i dojrzałej, ponieważ szybko i skutecznie przywraca jej odpowiedni poziom nawilżenia oraz elastyczność. Dla osób o nadmiernie przetłuszczającej się skórze także będzie idealny, ponieważ przywraca skórze równowagę oraz jak już wspomniałam szybko się wchłania.  Na włosy użyłam go raz i na pewno nie zastosuję go więcej, ponieważ olej niby lekko, ale widocznie zmienił odcień moich włosów. 

Tak, więc można go stosować:
- na skórę twarzy w połączeniu z olejem bazowym,
- bezpośrednio na skórę ciała,
- jako dodatek do kremów, balsamów, 
- na włosy (lekko je barwi)

Skład

Daucus Carota Sativa Seed Oil - olej z nasion dzikiej marchwi.

Opakowanie

Olej zamknięty został w wygodnej buteleczce o pojemności 30 ml (do wyboru jest jeszcze większa pojemność 50 ml). Olej dozujemy na skórę za pomocą poręcznej pipetki. Ciemne szkło, w którym został on zamknięty chroni olej przed wpływem niekorzystnych czynników zewnętrznych.

Cena oleju o pojemności 30 ml wynosi: 25,00 zł


Olej marchewkowy nierafinowany


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger