czwartek, 25 maja 2017

Recenzja książki Retrowarzywa autorstwa Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza

W moje ręce wpadła kolejna ciekawa książka. Tym razem nie były to przepisy na zdrowe słodkości a przepisy na wykorzystanie siedmiu znanych, choć może trochę już zapomnianych warzyw. Mowa oczywiście o buraku, rabarbarze, pasternaku, jarmużu, skorzenera, brukwi oraz topinamburze. 



"Retrowarzywa"

Autorzy: Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz
Liczba stron: 240
Wydawnictwo: Samo*Sedno
Oprawa: twarda
Cena: 59,90 zł



Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz to autorzy bestsellera  Kipi Kasza Obaj panowie z powodzeniem i pasją prowadzą blog kulinarny Gotowanie z Pasją. tym samym udowadniając, że mężczyźni potrafią być też świetnymi kucharzami. 


Książka oprawiona została w twardą oprawę. Spis treści został podzielony według warzyw, zaczynając od buraka, rabarbaru, jarmużu, skorzonery, pasternaka i brukwi. Do każdego warzywa zostało ułożonych kilkanaście przepisów na zupy, soki, ciasta, sałatki. Zdjęcia w książce są tak pięknie wykonane, że marzyłoby się, żeby pokazane dania na zdjęciu wyskoczyły wprost na nasz talerz. 

W książce znajduje się aż 100 przepisów. Koło każdego przepisu został oznaczony poziom trudności jego wykonania, czas przygotowania, czy to danie wegetariańskie, oraz czy bezglutenowe. Przepisy nie są skomplikowane i łatwe do wykonania. 

Książkę Retrowarzywa

Ta książka idealnie wpisuje się w trendy zdrowego i racjonalnego odżywiania. 


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger