czwartek, 21 września 2017

Bydgoska Wytwórnia Mydła - Olej z pestek śliwki

Olej z pestek śliwki ma cudowny marcepanowy zapach. Za zapach i cudowne właściwości pokochały go kobiety. Czy Ty też?



Zapewnienia producenta


Delikatny olej, który bardzo szybko wnika w naskórek nie pozostawiając tłustej warstwy. Szeroko stosowany w kosmetyce, zarówno do pielęgnacji twarzy, włosów, paznokci czy też skóry całego ciała. Pomaga odbudowywać zniszczony i wysuszony naskórek dzięki zawartej w nim witaminie E i B oraz kwasom: linolowemu i oleinowemu. Polecany do każdego rodzaju skóry, której właścicielce/właścicielowi będzie odpowiadał słodkawy migdałowy zapach. PRZEZNACZONY TYLKO DO UŻYTKU ZEWNĘTRZNEGO. NALEŻY UNIKAĆ KONTAKTU Z OCZAMI. Na oczyszczoną i wilgotną skórę należy nanieść olejek, a następnie wmasować. KRAJ POCHODZENIA: BUŁGARIA.




Opakowanie

Olej zamknięty został w butelce wykonanej z ciemnego szkła. Pojemność olejku to 30 ml. Na butelce znajdziemy czytelną etykietę, z przydatnymi dla klienta informacjami. Co istotne, olej ma wygodną w aplikację pipetkę, która ułatwia nabranie odpowiedniej ilości olejku.

Właściwości

Taki olej wyróżnia się wysoką zawartością kwasu oleinowego i linolowego. Zawiera także witaminę młodości E, beta-karoten, fitosterole. Dodatkowo szybko wnika w głąb skóry, intensywnie nawilża, uelastycznia skórę, pomocny w pielęgnacji zniszczonych włosów, łagodzi stany zapalne skóry.

Zapach

Olej z pestek śliwek jest żółtego koloru i ma gęstą konsystencję. Jak już wspomniałam na początku olej ma przepiękny migdałowo-marcepanowy zapach.

Wrażenia

Jest to uniwersalny olej, który można stosować nie zależnie od typu skóry, jaki się posiada. Olej z pestek śliwki jest zbawieniem dla suchej skóry, bo przynosi jej ukojenie. Nie pozostawia na skórze tłustej warstwy, przenika w głąb skóry pozostawiając ją gładką i na długo nawilżoną. Szybko się wchłania. Stosowałam go regularnie. Moja skóra stała się lepiej nawilżona, pory mniej rozszerzone, a niespodzianki na skórze mniej się pojawiały. Skóra mniej się przetłuszczała. Zastosowany na włosy sprawił, że lepiej się one układają i są bardziej odporne na działanie wysokich temperatur. Co tu dużo mówić. Spisał się u mnie świetnie. I ten piękny marcepanowy zapach - cudo.


Skład


PRUNUS DOMESTICA (PLUM) SEED OIL

Skład w 100 % naturalny. Bez zbędnych konserwantów i chemicznych dodatków. Działanie i skład oceniam wysoko.

Cena: 25,00 zł

Olej z pestek śliwki

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger