środa, 15 listopada 2017

Bydgoska Wytwórnia Mydła - Mydło z węglem aktywnym

Mydeł od Bydgoskiej Wytwórni Mydła mamy wiele i trudno opisać je wszystkie razem. Dzisiaj przedstawiamy Wam klasyczne mydło z wędlem aktywnym. Zobaczcie czy warto się nią zainteresować bo naszym zdaniem tak :)


Dlaczego węgiel aktywny, czyli najbardziej czysta i absorbcyjna jego postać, jest w kosmetyce bardzo popularna? Co węgiel nam daje? 

Otóż okazuje się, że sam węgiel jako pierwiastek występujący naturalnie w naturze, wykazuje silne właściwości detoksykujące, oczyszczające. Doskonale przyciąga oraz wchłania toksyny znajdujące się zarówno wewnątrz naszego organizmu jak i na zewnątrz.

Dodatkowo węgiel skutecznie reguluje wytwarzanie sebum jak i niweluje jego nadmiar. Oprócz tego pomaga pozbyć się nadmiaru martwego naskórka, oraz zrobić miejsce na nowy i żywy. Dlatego sam węgiel jest delikatnym materiałem peelingującym.

Wykazuje silne działanie kojące, rozjaśniające oraz antyspetyczne, likwiduje bakterie oraz drobne ustroje, które żyją na powierzchni naszej skóry i nie zawsze są dla Nas przyjazne.

Takie właśnie jest mydło z węglem aktywnym Bydgoskiej Wytwórni Mydła :)


Dokładny skład INCI produktu znajdziecie na etykiecie znajdującej się wewnątrz papierowej torebki, w którą zapakowany został produkt. Skład INCI jest dość krótki i zwięzły, a my takie składy lubimy, dlatego przejdziemy przez niego krótko, abyście mogli go lepiej poznać :)

Skład produktu wygląda następująco:

"Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Palmate, Sodium Communis Ricinus (Castor) Seed Oil, Sodium Hydroxide, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Activated Charcoal, Sodium Lactate, Citric Acid, Stearic Acid."

Zmydlona oliwa z oliwek (Sodium Olivate) jako cenny i odżywczy olej bazowy. Zawiera dużo skwalenu, który regeneruje i nawilża naszą skórę. Działa odbudowująco.

Zmydlona olej kokosowy (Sodium Cocate) wykazuje silne właściwości nawilżające.

Woda (Aqua) jako naturalny rozpuszczalnik.

Zmydlony olej palmowy (Sodium palmate) jako tłuszcz o właściwościach odżywczych.

Zmydlony olej rycynowy (Sodium Communis Ricinus (Castor) Seed Oil) jako olej, który sprawia, że nasze mydło pieni się bardzo ładnie. Wpływa dobrze na włosy.

Wodorotlenek sodu (NaOH - Sodium Hydroxide) - ług sodowy - niezbędny do saponifikacji tłuszczu, które finalnie daje nam mydło.

Olej konopny (Cannabis Sativa Seed Oil) jest cennym olejem kosmetycznym o działaniu łagodzącym i przeciwzapalnym. Przyśpiesza regenerację skóry, łagodzi podrażnienia na tle alergicznym i doskonale nawilża.

Węgiel aktywny (Activated Charcoal) jako substancja oczyszczająca, regulująca sebum, dezynfekujące oraz lekko peelingująca.

Mleczan sodu (Sodium Lactate) czyli sole kwasu mlekowego, produkt organiczny, wykazuje dogłębne właściwości nawilżające.

Kwasek cytrynowy (Citric acid) jako regulator pH.

Kwas stearynowy (Stearic Acid) - emolient, stabilizator emulsji,

Mydło posiada bardzo fajny i przyzwoity skład. Nie znajdziemy tutaj sztucznych barwników, tlenków jak i konserwantów.


Mydełko sprawdza się fajnie w codziennym myciu ciała jak i oczyszczaniu skóry z bakterii oraz nadmiaru sebum. Skóra po kąpieli staje się fajna, może oddychać.

Posiada naturalną, czarną barwę węgla. Jest bezzapachowe, pachnie naturalnie. Nie znajdziemy tutaj żadnych dodatkowych substancji zapachowych w tym olejków eterycznych, które mogą przyczyniać się do powstawania uczuleń, reakcji alergicznych jak i podrażnień.

Bardzo ładnie się pieni dzięki obecności olejku rycynowego. Nada się doskonale do mycia włosów, nie tylko do mycia całego ciała.

Mydełko o wadzę około 85 g, możecie zakupić sobie bezpośrednio w sklepie Bydgoskiej Wytwórni Mydła w cenie 15 zł. Naszym zdaniem warto, kostka jest duża a cena nie jest wysoka. Znajdziecie go tutaj:


Polecamy serdecznie wszystkie mydła Bydgoskiej Wytwórni Mydła. Ich produkty są bardzo dobre jakościowo, mieliśmy okazję testować praktycznie wszystkie mydła tej wytwórni i mogę z czystym sumieniem każdemu z Was je polecić. Ktoś wkłada dużo serca w ich produkcję.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger