środa, 14 lutego 2018

Sape - Mydło węglowe

Fani naturalnych mydeł na pewno wiedzą, że mydło węglowe potrafi nieźle narobić marasu, tzn. brudzić wannę i mydelniczkę niemiłosiernie. Jednak mamy do niego sentyment i czasem do niego powracamy. Ostatnio skusiliśmy się na mydło węglowe od Sape.


Sape to polska marka kosmetyków naturalnych tworzona prze dwie sympatyczne dziewczyny. Marka jest szczególnie nam bliska, ponieważ produkuje w swoje kosmetyki w niedalekich Kętach.

Zapewnienia producenta


Naturalne, ręcznie wyrabiane bezzapachowe mydło z węglem aktywnym. Działa oczyszczająco, skutecznie absorbując zanieczyszczenia oraz nadmiar sebum. Zawarte w nim oleje nie pozwalają przesuszyć naskórka. Szczególnie polecane do skóry trądzikowej i problematycznej.

Wszystkie odżywcze składniki zamknięte w około 100 g prostej kostce.

Opakowanie

Mydełko przychodzi zapakowane w szarą torebkę z logiem firmy. Wewnątrz torebki znajduje się nasze mydełko, na którym znajduje się etykieta wraz z nazwą mydełka, jego opisem oraz składem.


Wrażenia 

Mydło pachnie neutralnie. Jest iście czarne. Niestety, jak już wspomniałam robi trochę nieźle ambarasu i brudzi wannę i mydelniczkę, ale sam węgiel także nieźle brudzi.

Kosmetyk fajnie się pieni, dzięki zawartości masła shea doskonale nawilża skórę. Nie wysusza i nie podrażnia. Sprawdza się także przy goleniu, bo nie powoduje podrażnień, czy wysypki.

Mydło zostało wytworzone ręcznie, dlatego poszczególne partie mogą różnić między sobą. Aby dłużej cieszyć się mydłem należy go trzymać w mydelniczce z odpływem wody.



Skład


Aqua - woda

Cocos Nucifera Oil - olej kokosowy, wygładza, nawilża

Butyrospermum Parkii Butter* - masło shea, długotrwale nawilża

Theobroma Cacao Seed Butter* - masło kakowe, Doskonale nawilża zmęczoną i spiętą skórę. Przynosi ulgę, koi skórę zmęczoną i zaczerwienioną. Wnika w głąb skóry i wiąże wodę w komórkach na dłuższy czas

Sodium Hydroxide - wodorotlenek sodu, regulator pH naszej skóry

Prunus Amygdalus Dulcis Oil (and) Olus Oil - olej ze słodkich migdałów, naturalny emolient

Ricinus Communis Seed Oil - Olej rycynowy stosowany jest w kosmetyce dość często. Znany jest z wszechstronnych właściwości pielęgnujących. Jest stosowany na włosy, rzęsy, dłonie i paznokcie. Dostarcza wielu cennych substancji odżywczych które regenerują i wzmacniają strukturę skóry

Vitis Vinifera Seed Oil (and) Helianthus Annuus Seed Oil - olej z pestek winogron i olej słonecznikowy, oleje te zmiękczają i wzmacniają skórę

Charcoal Powder - węgiel aktywny, barwi nasze mydło, idealny do pielęgnacji cery tłustej z nadmierną produkcją sebum.

* Nierafinowane

W mydle znajdziemy dwa masła, które są najwyższej jakości, ponieważ są nierafinowane. Użyte w mydle składniki sprzyjają nawilżeniu naszej skóry. 

Cena: 21,00 zł

Mydło węglowe
>>Dostępne na stronie<<


Marka nie ma jeszcze sklepu internetowego, więc ich kosmetyki można zamawiać korzystając z jednego z trzech sposobów:


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger