wtorek, 20 lutego 2018

Primavika - Bio masła migdałowe

Warto już dziś do swojej diety włączyć migdały, ze względu na dużą zawartość wapnia i witaminy E. Oprócz tego migdały zawierają błonnik, witaminę B2 ( jest odpowiedzialna za prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku), cynk, potas, proteiny białkowe oraz magnez. Bio masło migdałowe marki Primavika będzie idealne. 


Masło zostało zamknięte w szklanym słoiku zakręcanym na białą zakrętkę o pojemności 185 gram. Masło po odkręceniu zakrętki ma folię zabezpieczająca. Oprócz tego jest to produkt idealny dla wegetarian.

Właściwości migdałów

Migdały są doskonałym źródłem wapnia, fosforu. Pomagają spalać tkankę tłuszczową. Działają alkalizująco tzn. odkwaszają organizm. Poza tym zwiększają odporność organizmu, pomocne są przy zaparciach oraz neutralizują objawy zgagi. 


Masło zawiera w swoim składzie 100 % migdałów prażonych. 

Bio masło orzechowe smakuje  bardzo migdałowo. Nie da się go zjeść dużo, bo szybko zapycha. Osoby uczulone na orzechy, bądź migdały powinny unikać tego produktu. 

Cena waha się w zależności od sklepu i wynosi: ok. 16 zł

Produkty marki Primavika znajdziecie w sklepach: Tesco, Piotr i Paweł, Carrefour i Stokrotka. 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger