poniedziałek, 21 stycznia 2019

KANN - Face and beard gel - Żel do mycia twarzy i brody

Witajcie kochani! Dzisiaj prezentujemy Wam żel do mycia twarzy i brody marki KANN. Jest to seria kosmetyków przeznaczonych dla wymagających mężczyzn, twardzieli i brodaczy. Prezentowany produkt jest ciekawą alterntywą dla osób, które poszukują łączonej pielęgnacji nie tylko dla skóry twarzy ale również i zarostu. Siadajcie wygodnie i zaczynamy.


Żel do mycia twarzy i brody jest wyjątkowym produktem, składającym się aż z 92% składników aktywnych, które dobrane zostały w taki sposób aby skutecznie oczyszczać skórę twarzy i brodę, pomaga pozbywać się zanieczyszczeń, dokładnie pielęgnuje oraz nawilża. 

Posiada dość smolistą, czarną konsystencję oraz wyjątkowo męsko, aromatycznie pachnie, co sprawia, że stał się dla Nas wyjątkowo atrakcyjnym produktem.

W swojej formule zawiera cenne ekstrakty roślinne, delikatne substancje myjące, które są łagodne dla błon śluzowych oraz skóry, nie przyczyniają się do podrażnienia ani przesuszania. Cenne ekstrakty roślinne, wykazują silne działanie łagodzące, kojące skórę, przeciwbakteryjne, łagodzą stany zapalne, podrażnienia oraz działają przeciwgrzybiczo.

Kompleksowa formuła żelu, pozwala na doczyszczenie nawet najbardziej ciężkiego brudu, który gromadzi się na skórze i zaroście w ciągu całego dnia.


Dokładny skład INCI produktu widnieje z tyłu opakowania. Jak widać jest dość długi, znajdziemy w nim sporo substancji. Dużym plusem jest fakt, że producent na swojej stronie opisuje praktycznie każdy ze składników i nie będziemy musieli robić tego sami. Skład INCI jest następujący:

"Aqua, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Propylene Glycol, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Quercus Petraea Bark Extract, Urtica Dioica Extract, Humulus Lupulus Extract, Piper Nigrum Seed Extract, Opuntia Ficus-Indica Fruit Extract, Hamamelis Virginiana Bark/Twig Extract, Linum Usitatissimum Seed Extract, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Charcoal Powder, Polyglyceryl-10 Stearate, Polyglycerin-10, Polyglyceryl-10 Myristate, Sodium Dehydroacetate, Citric Acid, Glycerin, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Parfum, Lactic Acid, Triethanoloamine"

Woda (Aqua) jako naturalny rozpuszczalnik i nośnik składników aktywnych.

Sarkozynian laurylosiarczanu sodu (Sodium Lauroyl Sarcosinate) – Łagodna substancja myjąca, pieniąca i kondycjonująca. Środek powierzchniowo czynny wytworzony z naturalnych kwasów tłuszczowych i aminokwasów, produkowana z sarkozyny czyli naturalnego aminokwasu występującego w ludzkim organizmie.

Cocamidopropyl Betaine – kokamidopropyl betaina, łagodna substancja myjąca i pianotwórcza, najczęściej pozyskiwana z oleju kokosowego.

PEG-7 Glyceryl Cocoate jest emulgatorem oraz substancją powierzchniowo-czynną.

Glikol propylenowy (Propylene Glycol) - rozpuszczalnik, nośnik składników aktywnych, regulator konsystencji oraz promotor przejścia.

PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate jako substancja zagęszczająca, regulator lepkości oraz emulgator.

Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate – laurynian / kwas sebacynowy poliglicerylu. Naturalna, biodegradowalna substancja myjąca, bezpieczna dla wrażliwej skóry.

Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate – ester kwasu kaprynowego, kaprylowego i poliglicerolu (6). Naturalna, biodegradowalna substancja myjąca, bezpieczna dla wrażliwej skóry.

PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides – glicerydy mieszaniny kwasów kaprylowego i kaprynowego oksyetylenowane 6 molami tlenku etylenu. Naturalna substancja myjąca.

Melaleuca Alternifolia Leaf Oil – olejek z drzewa herbacianego. Naturalna substancją o mocnych właściwościach bakteriobójczych, wirusobójczych i grzybobójczych – zawiera około 90 związków działających w tym kierunku. Antyseptyk, substancja odkażająca, przeciwgrzybicza i przeciwzapalna. Przeciwdziała opryszczkom oraz brodawkom. Łagodzi infekcje, stany zapalne skóry, działa kojąco.

Quercus Petraea Bark Extract – ekstrakt z kory dębu bezszypułkowego. Naturalny surowiec bogaty w garbniki, kwasy fenolowe, flawonoidy i związki terpenowe. Przeciwzapalny, przeciwgrzybiczy, przeciwwirusowy, zapobiega namnażaniu wirusów Herpes oraz gronkowców. Posiada silne właściwości ściągające, normalizuje wydzielanie sebum, przyspiesza gojenie ran i łagodzi powstałe podrażnienia na skórze.

Urtica Dioica Extract – ekstrakt z pokrzywy. Naturalny surowiec, którego części nadziemne bogate są w chlorofil, beta-karoten, witaminy K, C, B2 i B5, kwasy organiczne, sole mineralne: potas, żelazo i magnez. Korzenie obfitują m.in. w lipidy, sterole oraz krzemionkę. Substancja o właściwościach ściągających, tonizujących, kondycjonujących, wzmacniająca stan cebulek i włosów. Działa przeciwtrądzikowo, bakteriobójczo i antyoksydacyjnie. Powoduje lepsze ukrwienie skóry.

Humulus Lupulus Extract – ekstrakt z chmielu. Naturalny surowiec pozyskiwany z szyszek chmielu, bogaty w ksantahumol, flawonoidy, trójterpeny, taniny, rutynę, żywice, terpeny, sekskiterpeny, fitohormony, związki siarki i garbniki. Działa oczyszczająco, antyseptycznie, antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Normalizuje wydzielanie sebum, zwęża pory, koi stany zapalne i przyspiesza gojenie ran. Antyoksydant, hamuje utlenienie witaminy C, wzmacnia naczynia krwionośne, przeciwdziała starzeniu skóry. Odżywia i regeneruje komórki naskórka i skóry. Łagodzi podrażnienia.

Piper Nigrum Seed Extract – ekstrakt z nasion czarnego pieprzu. Naturalna substancja zawierająca mangan, żelazo, potas, witaminy C i K, antyoksydant o regeneracyjnych i przeciwwyważeniowych właściwościach. Oczyszcza pory, tonizuje, poprawia ukrwienie i odżywienie skóry, jednocześnie spłycając przebarwienia. Posiada właściwości antybakteryjne i ściągające

Opuntia Ficus-Indica Fruit Extract – ekstrakt z opuncji figowej. Naturalny surowiec bogaty w witaminy A, C,E, B1, B6 oraz składniki mineralne: sód, wapń, magnez, potas, żelazo i fosfor. Zawiera także cukry: glukozę, galaktozę, arabinozę, ksylozę, ramnozę oraz kwasy organiczne: bursztynowy, winowy, szczawiowy. Zawiera także nienasycone kwasy tłuszczowe, tokoferole, flawonoidy, terpeny, laktony i betalainy. Posiada właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwstarzeniowe, odżywcze. Skutecznie oczyszcza i nawilża skórę, utrzymując na długo zasoby wody w naskórku. Intensywnie regeneruje i przywraca elastyczność. Pomaga w walce z trądzikiem i przebarwieniami.

Hamamelis Virginiana Bark/Twig Extract – ekstrakt z oczaru wirginijskiego. Naturalny surowiec bogaty w garbniki hamamelitaniny i elagotaniny oraz flawonoidy, kwas galusowy, kwas elagowy. Cechuje się właściwościami ściągającymi, łagodzącymi podrażnienia oraz zadrapania. Poprawia ukrwienie skóry, uszczelnia naczynia krwionośne, przeciwdziała obrzękom, zwalcza stany zapalne skóry. Redukuje istniejący trądzik i zapobiega pojawianiu się kolejnych wyprysków. Usuwa nadmiar łoju, nawilża i oczyszcza skórę. Wykazuje charakter przeciwzapalny i przeciwbakteryjny.

Linum Usitatissimum Seed Extract – ekstrakt z nasion lnu. Naturalna substancja bogata w kwasy: alfa – linolenowy, linolowy, oleinowy, nasycone kwasy tłuszczowe, śluzy, witaminę E, proteiny, fitohormony oraz mikroelementy. Silnie nawilża i łagodzi podrażnienia, wygładza skórę, zwalcza świąd, pobudza regenerację naskórka i skóry właściwej, przeciwdziała tworzeniu zaskórników. Odżywczy antyoksydant, spowalniający procesy starzenia, pomocny w walce z trądzikiem.

Disodium EDTA - wersenian dwusodowy, poprawia lepkość kosmetyku i zapewnia lepszą konsystencję, wiąże metale ciężkie.

Benzoesan sodu (Sodium Benzoate) - konserwant, zapobiega psuciu się kosmetyku.

Sorbinian potasu (Potassium sorbate) jest substancją konserwującą.

Charcoal Powder – węgiel drzewny. Naturalna substancja o silnych właściwościach oczyszczających, normalizujących wydzielanie łoju, przeciwzapalnych, antybakteryjnych, łagodzących podrażnienia, rozjaśniających płytkie przebarwienia. Przeciwdziała powstawaniu zaskórników, pochłania zapachy oraz odświeża skórę.

Polyglyceryl-10 Stearate jako emolient tłusty, tworzy na skórze delikatny film. Delikatnie natłuszcza.

Polyglyceryl-10 Myristate – mirystynian dekaglicerolu. Substancja naturalna o właściwościach myjących, zapobiegająca wysuszaniu skóry. Ochronny i natłuszczający emolient o właściwościach konsystencjotwórczych.

Sodium Dehydroacetate - jest bezpiecznym konserwantem, który chronie preparat kosmetyczny przed rozwojem mikroorganizmów. Wykazuje silne działanie antybakteryjne. Nie alergizuje.

Citric Acid – kwas cytrynowy. Alfa – hydroksykwas. Naturalna substancja wykazująca złuszczające działanie oraz rozjaśniające płytkie przebarwienia. Regulator pH.

Glycerin - gliceryna roślinna, substancja nawilżająca i pielęgnująca.

Benzyl alcohol  - pełni rolę konserwującą. Jest bezpieczny dla skóry.

Phenoxyethanol - fenoksyetanol - Związek z grupy alkoholi, konserwant, który uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).

Parfum jako substancja zapachowa. Perfum składa się ze skórki grejpfruta, liścia laurowego, drzewo gwajkowe oraz patchuli.
Lactic Acid – kwas mlekowy. Organiczny hydroksykwas, naturalny składnik skóry i włosów. Główna składowa NMF (Naturalnego Czynnika Nawilżającego), nawilża, zmiękcza warstwę rogową naskórka. Odblokowuje pory skóry, przeciwdziała tworzeniu wyprysków, działa antybakteryjnie. Regulator pH.

Triethanoloamine jest regulatorem pH naszej skóry.

Skład tego produktu jest dość długi, zastosowano tutaj sporo emolientów, regulatorów, jak również i konserwantów. Dodatkowo dość wysoko znajdziemy ekstrakty roślinne i ziołowe, dodatkowo ciekawym produktem jest pył z węgla drzewnego. Skład jest dobry, nie mniej jednak ciągle może być lepszy. 


Olejek zamknięty został w malutkiej, szklanej buteleczce z wygodnym, plastikowym dozownikiem, który pozwala na oszczędne i jednocześnie precyzyjne aplikowanie preparatu na skórę lub bezpośrednio na brodę. My chyba w przypadku tego produktu dostaliśmy próbkę, w sklepie producenta znajdziecie pełnowartościowy produkt o rozmiarze 150 ml w czarnej plastikowej butelce.

Preparat nadaje się do stosowania do praktycznie każdego rodzaju skóry. Jego delikatna formuła sprawia, że nie podrażnia nawet najbardziej delikatnej skóry.

Zapach żelu jest aromatyczny, cudownie męski, dość intensywny, mocno uzależnia i wpływa na zmysły. Fajnie wpasowuje się do męskiego gustu.

Cena pełnowartościowego produktu w sklepie producenta KANN, wynosi 79 zł za opakowanie o pojemności 150 ml. Czy jest dobra czy za wysoka? Musicie odpowiedzieć sobie na to pytanie sami. Jeśli interesuje Was ten produkt to zapraszamy serdecznie tutaj:


Dodatkowo dla wszystkich czytelników bloga ZdrowoNaturalnie.pl, firma KANN przygotowała rabat na zakup dowolnego produktu o wysokości 13%! Serdecznie zachęcamy do skorzystania z kuponu poniżej! Hasło: ZDROWONATURALNIE !



Czy lubicie stosować męskie kosmetyki? Co myślicie o  tym produkcie?

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękujemy za każdy pozostawiony komentarz!
Anonimie, bardzo Cię prosimy, podpisz się imieniem lub nickiem, będzie nam łatwiej Ci odpowiedzieć.

Miłego dnia życzy :-)
ZdrowoNaturalnie.pl

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2016 ZdrowoNaturalnie.pl , Blogger