Kategorie
Polecane produkty

Chipsy z jabłek – Przepis

Jeśli szukasz zdrowej alternatywy chipsów, wybierz te, które można zrobić z warzyw lub owoców. My robimy chipsy z jabłek z cynamonem. 

Chipsy z jabłek 

Składniki: 

  • jabłka 
  • cynamon
  • cytryna 
  • suszarka, bądź piekarnik

Wykonanie: 

Jabłka dokładnie umyć, za pomocą drylownicy do jabłek lub cienkiego nożyka  wydrążyć pestki, następnie pokroić w cienkie krążki. Żeby jabłka nie ciemniały tak szybko można skropić je sokiem z cytryny. Jeśli lubicie, posypcie krążki jabłek cynamonem, co urozmaici ich smak. 

Jabłka suszymy w specjalnej suszarce, bądź piekarniku. 

Czas suszenia uzależniony jest od grubości chipsów. Ususzone i ostudzone jabłka przekładamy do szczelnie zamkniętych słoików i przechowujemy w suchym i zacienionym miejscu. 

Nasze jabłka suszymy w piekarniku. Na razie jesteśmy na początku drogi, ale obiecujemy, że po ususzeniu pokarzemy efekt jaki uzyskały nasze jabłkowe chipsy. 

p1050733-9915915

Tak, jak obiecaliśmy przedstawiamy Wam gotowe czipsy jabłkowe: p1050751-1389184

AUTOR: ZdrowoNaturalnie.pl