Masło ucuuba to kolejne mało znane masło, które pozyskiwane jest z amazońskiego drzewa ucuuba. Znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle kosmetycznym, farmaceutycznym a nawet spożywczym. Jest alternatywą dla parafiny. Wspomaga leczenie trądziku.

mas25c52582o2bucuuba-5876115

Źródło:
http://www.corneliuspolska.pl/publikacje_i_artykuly/naturalne_oleje_i_masla_w_egzotycznym_wydaniu/$File/Oleje,%20mas%C5%82a_3_2012_spk.pdf
http://www.kosmetyka.farmacom.com.pl/artykul/maslo.pdf

X