Recenzja książki Retrowarzywa autorstwa Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza

R

W moje ręce wpadła kolejna ciekawa książka. Tym razem nie były to przepisy na zdrowe słodkości a przepisy na wykorzystanie siedmiu znanych, choć może trochę już zapomnianych warzyw. Mowa oczywiście o buraku, rabarbarze, pasternaku, jarmużu, skorzenera, brukwi oraz topinamburze. sony-dsc-482

„Retrowarzywa”

Autorzy: Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz

Liczba stron: 240

Wydawnictwo: Samo*Sedno

Oprawa: twarda

Cena: 59,90 zł

sony-dsc-483

Paweł Łukasik oraz Grzegorz Targosz to autorzy bestsellera  Kipi Kasza Obaj panowie z powodzeniem i pasją prowadzą blog kulinarny Gotowanie z Pasją. tym samym udowadniając, że mężczyźni potrafią być też świetnymi kucharzami. 

sony-dsc-484

Książka oprawiona została w twardą oprawę. Spis treści został podzielony według warzyw, zaczynając od buraka, rabarbaru, jarmużu, skorzonery, pasternaka i brukwi. Do każdego warzywa zostało ułożonych kilkanaście przepisów na zupy, soki, ciasta, sałatki. Zdjęcia w książce są tak pięknie wykonane, że marzyłoby się, żeby pokazane dania na zdjęciu wyskoczyły wprost na nasz talerz. 

W książce znajduje się aż 100 przepisów. Koło każdego przepisu został oznaczony poziom trudności jego wykonania, czas przygotowania, czy to danie wegetariańskie, oraz czy bezglutenowe. Przepisy nie są skomplikowane i łatwe do wykonania. 

Książkę Retrowarzywa

>>Kupisz w sklepie

About the author

Redakcja

Dodaj komentarz

Najnowsze wpisy

Najnowsze komentarze

Archiwa

Kategorie

Meta